24. maaliskuuta 2010

MAITO-MATIN PÄÄSTÄ ON JÄRKI KARANNUT OSA 2

Jäälleen uutisissa on Maito-Matti. Maito-Matilla on sanottavaa. Maito-Mattia kaikki nyt kuunnelkaa.
Iltalehti 24.03.2010  
Vanhanen lupailee isoäideille toista mahdollisuutta
Suomesta käännytetyt kaksi ulkomaalaista isoäitiä ovat saamassa toisen mahdollisuuden jäädä perheidensä luokse. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kertoi keskiviikkona hallituksen sopineen, että ulkomaalaislakiin lisätään harkintavaltaa inhimillisten perusteiden huomioon ottamiseksi.
Ja sitten vielä lisää Maito-Matilta...
Lainmuutos ei Vanhasen mielestä luo uusia ongelmia sitä kautta, että tapaukset lisääntyisivät.
- Tehtäisiin lainmuutos, jolla inhimilliset tekijät otettaisiin paremmin huomioon, mutta ei avata varsinaista perhekäsitettä, jolla määritellään perheen yhdistäminen, Vanhanen sanoi tavatessaan toimittajia eduskunnassa.
Vanhanen keskusteli keskiviikkona korkeimman hallinto-oikeuden käännytyspäätöksen saaneiden isoäitien omaisten kanssa. He olivat kuulleet pääministerin kannan jo sunnuntaina Ylen Pääministerin haastattelutunti -ohjelmassa.
Jälleen täysin käsittämätöntä politiikkaa, tosin Maito-Matin kohdalla kaikki on mahdollista, jopa kansantanhut ja oma mummo. Eli nyt kun KHO eli korkein hallinto-oikeus päätti, ettei nykysisen lain puittesissa ns. "naapurin mummoille" myönnetä maassa olekelulupaa, niin nyt muutetaan sitten lakia heitä varten. Tämä voi tapahtua vain Suomessa, että lakimuutos tehdään kahden sääliä herättävän, itkun tuhruisen mummon perusteella. Tällähän kosiskellaan taas mallioppilaan ja humaanikuningattaren titteliä muun maailman silmissä, ja Maito-Matti saa taas yhden humaanin sulan lätsäänsä. 

Ihmettelen kyllä suuresti, miksi mummoista on tullut näin suuri haloo? Oman maan vanhukset makaavat omissa ulosteissaan hoivakodeissa, ulos he pääsevät kerran viikossa, pesulle kerran kuussa ja ruokaa kerran päivässä, jos MUISTETAAN antaa! Miksi Maito-Matti ei puhu oman maan vanhuksista? Miksi Maito-Mattia ei kiinnosta oman kansansa esi-isät ja heidän hyvinvointi? Eikö riitä aikaa Afrikan lomien lomasta? Vai oletko noin kiittämätön vanhuksia kohtaan? Vai, etkö Maito-Matti vain osaa? Maito-Matti, oletko tyhmä?

Ja sama paska jatkuu...
Vielä perjantaina Vanhanen katsoi, että poliitikkojen ei kuulu arvostella tuomioistuimen päätöksiä. Samana päivänä kuitenkin sekä tasavallan presidentti Tarja Halonen että ministeri Thors asettuivat isoäitien tueksi.

Hetkinen, eihän poliitikkojen kuulunut arvostella tuomioistuimien päätöksiä? Mitä tämä sitten on? Sen sijaan, että Thors tyytyisi vain arvostelemaan päätöstä, niin Thors yhdessä Maito-Matin kanssa ryhtyi muuttamaan lakia omien aatteidensa mukaisiksi! Ja tämäkö on nyt sitten demokratiaa?
Thors keskusteli keskiviikkona puolestaan korkeimman hallinto-oikeuden presidentin Pekka Hallbergin kanssa oikeusturvan toteutumisesta ulkomaalaislaissa, erityisesti oleskelulupa-asioissa. Hallberg olisi KHO:ssa antanut isoäideille oleskeluluvat, mutta jäi vähemmistöön.
Sisäministeriön ja KHO:n yhteisen tiedotteen mukaan Hallberg tukee Thorsin aloitetta käynnistää selvitystyö ulkomaalaislain muuttamiseksi. Lakiin lisättäisiin maahanmuuttoviranomaisten ja tuomioistuinten harkintamahdollisuuksia niiden poikkeuksellisten tapausten varalta, joissa oleskeluluvan epääminen muodostuisi muutoin kohtuuttomaksi.

Miksi Thors keskusteli vain Pekka Hallbergin kanssa? Siksi, koska Thorsin ja Hallbergin intressit kohtaavat. Demokraattisessa äänestyksessä, "mummo-jupakassa" Hallbergin kanta jäi vähemmistöksi, ja enemmistö äänesti mummojen oleskelulupaa vastaan, mutta ei hätää, kissanaisen roolissa nähdään Astrid Thors ja tiukkaa, kumista Batman-asua kantaa Maito-Matti. Tämän super-duon voimin poljetaan demokratiaa sinne kuuluisaan suohon, minne Alikersantti Lehto halusi Sotamies Riitaojan sotkea. Oikeus ja kohtuus? Meni niin taikka näin, niin maahanmuuttajien tai pyrkijöiden oikeuksia ja mahdollisuuksia kohotetaan jatkuvasti. Tällä tavoin poistamme jo olemassa olevaa eriarvoisuutta... vai poistammeko?

KIITOS JA ANTEEKSI,
ISÄ LIEKKI
 

1 kommentti:

  1. asiaa. mummot vois jäädä muttä astrid ja matti vois lähtee. vk

    VastaaPoista

EI ASIATTOMUUKSIA, KIITOS!