18. maaliskuuta 2010

Lapset Suomen armoilla

"8-vuotias tyttö joutui makaamaan ainakin kaksi tuntia suu, kädet ja jalat teipattuna kylpyhuoneen lattialla, kun raivostunut isä halusi rangaista häntä.

Helsingin hovioikeus tuomitsi keskiviikkona isän muista tyttöön kohdistuneista vuosia vanhoista rikoksista, mutta jätti hänet ilman rangaistusta sitomistapauksesta. Hovioikeuden mukaan tekoa ei voi pitää törkeänä vapaudenriistona muun muassa siksi, että paikka oli tytölle tuttu eikä tekoon liittynyt väkivaltaa tai sillä uhkailua..."
Näin uutisoi Iltalehti 17.03.2010. Täytynee jälleen kerran todeta, ettei Suomi ole turvallinen paikka lapsille. Vanhemmilla on selkeästi oikeus tehdä lapsilleen mitä mieleen juolahtaa ja kukaan ei puutu asiaan tarvittavalla vakavuudella. Helsingin hovioikeus jättää isän rankaisematta teosta, mikä varmasti järkyttää uhria - lasta. Tämä on sinänsä hullunkurinen ratkaisu, koska teon puolusteltavuus hovioikeuden mukaan on teko tutussa paikassa, sekä rikoksen vanheneminen. Voisin väittää, että yksikään täysjärkinen ihminen ei tunne oloansa kovinkaan turvalliseksi ja ei-traumaattiseksi, jos tämä teipataan asuntonsa WC-tiloihin useaksi tunniksi, mutta ilmeisesti hovioikeuden mielestä kaikki tämä on täysin sallittua ja ymmärrettävää kohtelua 8-vuotiaalle lapselle.
"Hovioikeus katsoo kuitenkin, että isän toiminta oli erittäin moitittavaa eikä kuvattua menettelyä voi missään olosuhteissa käyttää kasvatuskeinona, jollaiseksi isä sen selitti."
Hetkinen, eikö tämä ole todella kornia? Aluksi isä jätetään tuomitsematta ja sitten haetaan päätökselle moraalista sääliä paheksumalla isän tekoa. Todella säälittävää, jopa hovioikeudelta! 
"Tytär kertoi oikeudessa isän käyttäytyneen väkivaltaisesti koko hänen lapsuutensa ajan. Myös käräjäoikeus katsoi, että isä osoitti hämmästyttävää vihaa ja julmuutta tytärtään kohtaan."
Jos isä on osoittanut "hämmästyttävää vihaa ja julmuutta" tytärtään kohtaan, niin kuinka on mahdollista, että hovioikeuden mielestä lapsen teippaaminen ja sitominen kylpyhuoneeseen ei ole väkivaltaa? Aika paksua!
"Espoon käräjäoikeus tuomitsi isän aiemmin törkeästä vapaudenriistosta ja muutamista muista tyttöön kohdistuneista väkivalta- ja uhkausrikoksista 4,5 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Hovioikeudessa tuomioksi tuli 40 päivää ehdollista."
Sallikaa minun nauraa! Käräjäoikeus tuomitsi 4,5 kuukautta EHDOLLISTA vankeutta ja Helsingin hovioikeus muutti tuomion 40:een PÄIVÄÄN EHDOLLISTA! Suomen rikoslain mukaan törkeästä vapaudenriistosta on tuomittava vähintään neljäksi kuukaudeksi vankeuteen ja enintään neljäksi vuodeksi. Tässä tapauksessa jo käräjäoikeus tuomitsi isän minimirangaistuksella, mutta sehän on ollut suomalaisen oikeuskäytännön tapa jo pitkään, kannustaa lapsien pahoinpitelemiseen, raiskaamiseen ja kaikkeen muuhun "hyväksyttävään" rikolliseen alistamiseen. Ei muuta kuin antakaa mennä vaan, kohdelkaa lapsia kuin koiria, ei teitä siitä tuomita! Luetaan sitten vuosien päästä otsikoita kun kaltoin kohdellut lapset hakevat omankäden oikeutta ja Matti Vanhanen hakee valion maitoa...

KIITOS JA ANTEEKSI,
ISÄ LIEKKI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

EI ASIATTOMUUKSIA, KIITOS!