22. maaliskuuta 2010

MAITO-MATIN PÄÄSTÄ ON JÄRKI KARANNUT

Surullista, niin surullista. Maito-Matti (Matti Vanhanen) teki sen taas. Aina, kun Maito-Matti avaa suunsa, sieltä karkaa suuren suuria sammakoita.

Ote YLE Uutisista 21.03.2010


"Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) puuttui Pääministerin haastattelutunnilla Suomessa vellovaan kriittiseen maahanmuuttokeskusteluun. Vanhanen vaati ensi kevään eduskuntavaaleihin nollatoleranssia rasismiin.
- Eduskuntavaaleissa pitää kaikkien puolueiden tehdä rasismista korostetun voimakas irtiotto, Vanhanen sanoi.
Hänen mielestään yhdenkään puolueen ei pidä suvaita ehdokkaiden rasismia edes rivien välissä."

Miksei Maito-Matti sano suoraan, että kuka tai ketkä syyllistyvät rasismiin suoraan tai ns. välillisesti rivien välistä? Miksei Maito-Matti ole tehnyt asiasta rikosilmoitusta? Onko se Maito-Matin mielestä rasismia, jos suhtautuu maahanmuuttoon ja nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti? Luulenpa, että nyt on Maito-Matilla itselläkin mennyt hieman puurot ja vellit sekaisin, koska nyt Maito-Matti väittää kriittistä keskustelua ja viestintää rasismiksi. Eikö tällaisessa tilanteessa tulisi sitten kertoa kaikille esimerkkien kera, että minkälaista keskustelua ja viestintää saa käydä ilman, että se mielletään rasismiksi? Veikkaanpa, että Maito-Matti ei tiedä sitä itsekään.

Missä vaiheessa katsotaan tällaisen 0-toleranssin puuttuvan jo sananvapauteen? Eikö jokaisella ole oikeus mielipiteeseen ja sananvapauteen, vaikka olisitkin jonkin puolueen edustaja? Mielestäni tämä "0-toleranssi puoluekuri" tarkoittaa juurikin ennakkosensuuria. Sinä saat kyllä olla jotain mieltä, mutta et saa sanoa sitä ääneen, sillä hyvä luoja, joku saattaa loukkaantua sanomistasi. Tuntuu, että maahanmuuttokriittisyydestä on tehty seuraava Muhammed pilapiirros, jota ei saa piirtää. Valtaa pitävän hallituksen maahanmuuttolinjausta ei saa haukkua julkisesti, ja jos haukut, niin olet rasisti, muukalaisvihaaja, persu, sivistymätön, vähä-älyinen, jne.

On selvää, että suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle työvoiman tarve Suomessa kasvaa, eikä sitä välttämättä kyetä täyttämään kantaväestön voimin. Se tarkoittaa silloin sitä, että ulkomailta tuleva työvoima on todella tärkeä suomalaiselle yhteiskunnalle, mutta miksi tähän samaan ideologiaan liitetään myös monikultturillisuus ja maahanmuuttajien mukana tuoma rikastava kulttuurivaikutus suomalaiseen kulttuuriin? Miksi suomalaista kulttuuria on nyt kiireellä rikastutettava? Miksei suomalainen kulttuuri ole jo itsessään, niin rikas ja vahva, ettei sitä tarvitsisi alkaa rikastuttamaan. Mielestäni suomalainen kulttuuri ja suomalaisuus ei tarvitse ulkopuolista, erikseen nidottua kulttuurisekoitusta, sillä se on paras mahdollinen kulttuuri suomalaisille. Eikö sen pitäisi nimenomaan olla näin? Miksi ihmeessä meidän tulisi muuttaa omaa minä-kuvaamme muiden vuoksi, jotka eivät edes ole suomalaisia?

Tässä taannoin oli uutisissa juttu, jossa maahanmuuttajat purnasivat, kun suomalaisessa TV-ohjelmatarjonnassa ei ole mitään maahanmuuttajille, ja jotkut ohjelmat saattavat sisällöllään loukata pakolaisia ja maahanmuuttajia.
Voi herranen aika sentään, laita se TV sitten kiinni. Ei niitä ohjelmia ole pakko katsoa. Ei sieltä kaikille muillekaan tule mieluista ohjelmaa. Kuka helvetti jaksaa itkeä joidenkin ohjelmien perään? En minä ainakaan! Sen sijaan, että tuijotat niitä "rasistisia ja syrjiviä" TV-ohjelmia, niin voisit vaikka lukea suomalaista kirjallisuutta ja historiaa, tai vaikka perehtyä suomalaiseen lainsäädäntöön. No, eiköhän YLE tuota jonkin maahanmuuttajaystävällisen TV-sarjan piakkoin, etteivät maahanmuuttajat tuntisi itseään ulkopuolisiksi ja syrjityiksi. Tällä tavoin YLE poistaa jo olemassa olevaa eriarvoisuutta.

Että tällaista tänään...

KIITOS JA ANTEEKSI,
ISÄ LIEKKI

ps. luetaan rivien välistä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

EI ASIATTOMUUKSIA, KIITOS!