14. maaliskuuta 2010

Hyysäävä Suomi


Reilun kolmen vuoden ajan olen saanut seurata kotimaamme terveydenhuollon toimintaa Uudellamaalla. Monenlaisia ihmiskohtaloita ja toinen toistaan sairaampia tapauksia. Se, mikä väkisinkin pistää silmään on suomalaisen yhteiskunnan pakottava tarve hyysätä kansalaisiaan. Onko tässä mitään järkeä?
Humaanius on päivän sana. Mitä ikinä teetkin elämällesi, niin sinusta pidetään huolta. Olitpa sitten täysipäiväinen alkoholisti tai huumeidenkäyttäjä, niin sinusta pidetään huolta. Lähes päivittäin näiden kahden "ryhmän" edustajiin törmää sairaaloissa. Miten tämä ilmenee käytännössä?


Henkilö X on jäänyt koukkuun esim. huumeisiin ja lääkkeisiin. Hänen ainoa tavoite on saada seuraava annos, millä saada pää sekaisin. Suurin osa narkomaaneista on täysin riippuvaisia yhteiskunnalta tulevista tuista, sekä rikoksien kautta saatavista varoista. Kuka tämän lystinpidon sitten maksaa? Sinä ja minä, työssäkäyvät veronmaksajat. Miksi heitä pitäisi auttaa, koska heillä ei ole mitään halua päästä eroon päihdyttävistä aineista? Sen sijaan, että heille asetettaisiin velvoitteita, valtio rahoittaa lähes ehdoitta heidän päihteiden väärinkäyttöä, sekä takaavat heille humaaniudessaan ILMAISEN terveydenhuollon ja asumisen.
Jos kyseessä olisi vähäosainen lapsiperhe, joka tarvitsee valtiolta apua selvitäkseen päivästä ei apua heru samaan malliin. Sinun täytyy täyttää tämä lappu, hakea ensin tuota tukea ja, jos ja kun et sitä tule saamaan, niin sitten haet tätä avustusta, mutta koska puolison tulot ylittävät 12,54€:lla minimitoimeentulon ette tule saamaan apua mistään. Sinulle lyödään kylmästi lappu eteen, jossa lukee "koittakaa pärjätä." Sillähän ei ole mitään merkitystä, että sait juuri lopputilin, koska työt siirrettiin halvan työvoimanmaahan.
Jos taas olisit päihteiden väärinkäyttäjä, "työtön ressukka", niin sinulta pyyhitään persekin silkkihansikkailla! "No kun pikku narkki-Nikolla on niin huono elämä, että pitäähän Nikoa auttaa jaksamaan." Kiitos Suomen valtio, että kannustatte meitä päihteettömään elämäntapaan!


Vähän työttömyydestä...
Näin laman aikana työttömyys on taas kasvussa ja tätä myötä yhteiskunnan menot kasvavat kun työttömille maksetaan päivärahoja. Työ- ja elinkeinotoimiston mukaan Suomessa on työttömiä työnhakijoita 296600. Avoimia työpaikkoja on 38300! Kysymys herää: Miten on mahdollista, että avoimia paikkoja on liki 40000? Eikö työ maistu vai missä vika? Viime vuosina on mediassa keskusteltu, kuinka Suomea kohtaa suuri työvoimapula suurten ikäluokkien jäädessä pois työelämästä ja tätä "ongelmaa" lähdetään purkamaan ottamalla maahan ulkomaalaista työvoimaa isolla rahalla ja veronmaksajien rahoilla. Siis mitä? Otetaan maahan ulkomaalaisia, joilla ei ole minkäänlaista kosketusta suomalaiseen yhteiskuntaan, kulttuuriin ja kieleen? Kuulostaa todella lupaavalta - tai sitten EI!


Viimeisten kuukausien ajan lehdet ovat täyttyneet otsikoista, joissa päivitellään lumen paljoutta. Eikö tässä olisi juuri hyvä paikka työllistää kortistossa makaavia työttömiä? Sen sijaan, että annetaan ilmaista rahaa kotona oleville työttömille, passitettaisiin kortistolaiset ulos kolaamaan lunta. "Jos et tee mitä käsketään, niin rahan tulo loppuu siihen paikkaan." Luulisi, että se motivoisi hakemaan aktiivisemmin töitä tai kouluttautumaan uudelle alalle, jos omalla ei työtä ole tarjolla.


KIITOS JA ANTEEKSI,
ISÄ LIEKKI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

EI ASIATTOMUUKSIA, KIITOS!