14. maaliskuuta 2010

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö - Rikos vai vitsi?


Vuosien 2005-2009 välisenä aikana Poliisin tietoon tuli yhteensä 5374 lapsen seksuaalista hyväksikäyttötapausta.Keskiarvolta se tekee n.1050 tapausta vuodessa eli lähes 3 tapausta päivässä!Reilun 5 miljoonan asukkaan maaksi,Suomessa lapsiin kohdistuva seksuaalirikollisuus on verrattavan yleistä ja kuinka paljon tapauksia jää pimentoon.


En tiedä muista,mutta itse henkilökohtaisesti alan voida pahoin kyseisistä tilastoista.Joku sairas toteuttaa sairaan mielensä itsekkäitä perverssioitaan puolustuskyvyttömän ja viattoman lapsen kustannuksella,tuhoten osan lapsen identiteetistä ja oikeudesta olla turvassa.
Suomessa suojaikä on 16 vuotta, jonka jälkeen rikoksen tunnusmerkistöä ei enää tutkita lapsiin kohdistuneena seksuaalisena hyväksikäyttönä.Onko 16 vuotias vielä tarpeeksi kypsä?Kuka määrittää,ettei 16 vuotias ole yhä lapsi?Ei kukaan!En väitä,etteikö 16 vuotiaan ajatusmaailma olisi jo kehittynyt,mutta onko mieli vielä tarpeeksi kehittynyt?
Suomen rikoslaki antaisi mahdollisuuden lukita lapsen hyväksikäyttäjät pois yhteiskunnasta maksimissaan 10:ksi vuodeksi, mutta maksimirangaistus langetetaan erittäin harvoin.Miksi?Eikö lapsen hyväksikäyttö olekaan vakavin rikos?Suomalainen oikeuskäytäntö on ankarampi talousrikolliselle, kuin seksuaalirikolliselle!Eli rahan tavoittelu laittomin keinoin on vakavampi rikos kuin lapsen raiskaaminen,nöyryyttäminen ja loppuelämän tuhoaminen!


Eikä siinä vielä kaikki,sillä vahingonkorvaukset mitä yleensä tuomitaan tekijän maksettavaksi on naurettavan pieniä,keskimäärin summat liikkuvat 3000-10000 euron tuntumassa.Legendaarisen Bodom-järven rikostutkinnan kohteena ollut Nils Gustafsson kuittasi valtionkonttorilta 44900 euroa henkisestä kärsimyksestä,joka on yli neljä kertaa enemmän,kuin seksuaalirikoksen uhrin saama korvaus.Oikeus ja kohtuus?
Ilmeisesti suomalainen lapsi on arvoton siihen asti,kun lapsi oppii huijaamaan rahaa ja on täten yhteiskunnan silmissä hirviö,joka tulee lukita selliin ikuisiksi ajoiksi...


KIITOS JA ANTEEKSI,
ISÄ LIEKKI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

EI ASIATTOMUUKSIA, KIITOS!