14. huhtikuuta 2010

MAITO-MATIN PÄÄSTÄ ON JÄRKI KARANNUT OSA 3

Köysi Maito-Matin (Matti Vanhanen) kaulan ympärillä kiristyy vain entisestää. Ehkä tästä syystä verenkierto aivoihin on ollut heikohkoa ja näin vaikuttanut Maito-Matin muistiin - Maito-Matti kun ei enää tahdo muistaa mitään. Pitäisikö Maito-Matin poiketa paikallisessa terveyskeskuksessa varhaisdementian johdosta?

Helsingin Sanomat 14.04.2010...
Vanhanen sai tiedon KMS-rahoittajaringin nimistä jo 2007
Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen sai nimilistan Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistyksen (KMS) takana olevista liikemiehistä sähköpostitse jo maaliskuussa 2007.
Tieto on merkittävä, sillä tähän asti Vanhanen on sanonut, ettei tiennyt KMS:n takana olevista rahoittajista muita kuin Nova Groupin Tapani Yli-Saunamäen.
Vanhanen sai KMS-yhdistykseltä 10 000 euroa tukea vuoden 2007 eduskuntavaaleihin.
Aika paksua huttua Maito-Matti keittää. 10 000€ vaalitukea, ja Maito-Matti väittää, ettei tiedä rahoittajia muita, kuin Nova Groupin Tapani Yli-Saunamäen. En voi muuta, kuin nauraa. Olen jo pitkään teinnyt, että Maito-Matti on tyhmä, kuin vasemman jalan saapas, mutta olla vielä tyhmempi? Ihmettelen, että miten ihmeessä Maito-Matin kaltainen imbesilli on noussut Suomen pääministeriksi? Jotain se myös kertoo Maito-Matin kannattajista, ei heilläkään taida olla kaikki sahanpurut tallella?
Vanhasen saama nimilista KMS-tukijoista sisältyy kohuliikemies Arto Merisalon lähettämään sähköpostiin. Vanhasen ja Merisalon välinen sähköpostivaihto löytyy poliisin KMS-esitutkintamateriaalista, jonka HS on hankkinut käyttöönsä.
Eilen tiistaina Vanhanen vetosi yhä tietämättömyyteensä ja muistamattomuuteensa, kun HS asiaa kysyi.
"En nyt pysty muistamaan, en pysty hahmottamaan. Varmaan sellainen on sitten tullut, minulle tulee hirveän paljon sähköpostia ja pyrin niihin nopeasti vastaamaan. Jos siinä on sitten jokin lista, niin odotetaanko, että voisin vuosien päästä sen listan muistaa – se on mahdotonta", Vanhanen vastasi HS:lle valtioneuvoston juhlahuoneiston Smolnan portaikossa Helsingissä.
Maito-Matti, onko tyhmyytesi tekosyy olla ajattelematta? Etkö oikeasti keksinyt mitään parempaa valhetta? Koko selitys haisee niin mädälle politiikalle, että silmiä kirvelee. Etkö lue sähköpostiasi ennen kuin vastaat? Kumma juttu, että koko KMS-jutussa muistisi tuntuu vain "katoavan". Vuosien päästä - kun tapahtumasta oli mennyt reilusti alle 3-vuotta? Sangen erikoista, koska kansanedustajat tunnetusti muistavat kollegoidensa mielipiteet, puolueiden linjaukset ja tuhansittain erilaisia asioita, mitä naapurileirissä tehdään väärin, mutta kun tulee kyse omista asioista ja varsinkin rahasta, niin "en nyt pysty muistamaan, en pysty hahmottamaan".
Vanhasen ja Merisalon välinen kirjeenvaihto on tuttavallista – Vanhanen allekirjoittaa viestinsä pelkkänä "Mattina" ja Merisalo "Artsi M:nä".
"Yöunet jäivät vähiin, mutta mieli on hyvä ! Parhain yhteistyöterveisin", Merisalo päättää viestinsä.
Omassa vastausviestissään Vanhanen kiittelee "kaikesta avusta" ja lupaa tukijoille kiitoskaronkan.
Ainakin tällaisen koti-Sherlok Holmesin silmin Maito-Matin vastaus muistamattomuudesta on silkkaa paskapuhetta. Ja se paistaa läpi erittäin selkeästi myös edellä olevasta viestin vaihdosta.
Esitutkintamateriaalista selviää myös, että keskustan puoluevirkailija Lasse Kontiola hoiti KMS:n rahaliikennettä tiedettyä kauemmin.
Vanhaselle vuonna 2008 toimittamassaan "anteeksipyynnössä" hän kertoi lopettaneensa tilimaksatukset tammikuussa 2007, mutta esitutkintamateriaalin mukaan hän hoiti rahaliikennettä vielä saman vuoden syyskuussa.
Uudeksi KMS:n tukimieheksi materiaali paljastaa Palmbergin (nykyisin osa Lemminkäistä) Risto Bonon. Muita KMS-liikemiehiä ovat Tokmannin Kyösti Kakkonen ja Seppo Saastamoinen, Maskun Toivo Sukari, Motonetin Lauri Juntunen ja Suomi-Soffan Harri Toivainen.
Kysyn vielä kerran, että miten on mahdollista, ettei Maito-Matti "muista" tällaista listaa, josta löytyy nimet Kyösti Kakkonen ja Toivo Sukari? Herrat vain sattuvat olemaan suomalaisen talousmaailman isoja nimiä ja ns. "raha-miehiä". Kaiken huipuksi Keskustan muutkin jäsenet saivat KMS:ltä vaalitukea mm. Paula Lehtomäki, Mauri Pekkarinen, Liisa Hyssälä, Paavo Väyrynen ja Anu Vehviläinen, sekä Maito-Matin hallituksen ministerit Jyri Häkämies (kok.), Suvi Linden (kok.) ja Stefan Wallin (r). Aika erikoista, että juuri Maito-Matin hallituksen ministerit saivat vaalitukea KMS-yhdistykseltä.


Aluksi kielletään, myöhemmin ei "muisteta"...
Iltasanomat 25.03.2008 
Kohuyhdistykselle Vanhasen lupa 
Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ja keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen toimivat taustavaikuttajina Kehittyvien maakuntien Suomi ry:n perustamisessa, kertoo Ilta-Sanomat.
Jarmo Korhosen mukaan pääministeri Vanhanen on tiennyt Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksestä alusta alkaen.
Korhonen kertoo Ilta-Sanomissa Nova Groupin toimitusjohtajan Tapani Yli-Saunamäen pyytäneen puoluetoimistosta asiantuntemusta aatteellisen yhdistyksen perustamiseen. Keskustan kehittämispäällikkö Lasse Kontiola sai luvan avustaa yhdistyksen perustamisessa.
Ööö... Eikös Maito-Matti nimenomaan kieltänyt, ettei toiminut KMS-yhdistyksen "alkuunpanijana", eikä muutenkaan tiennyt kys. yhdistyksen toiminnasta ja toimihenkilöistä yhtään mitään?
Korhosen mukaan hänellä ei tuolloin ollut tietoa siitä, että kyseessä oli poliitikkoja rahoittava yhdistys.
Korhonen kertoo myös pääministeri Vanhanen tienneen tuolloin Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksestä.
- Totta kai hän perustamisesta tiesi, me annoimme Kontiolalle luvan siihen. Totta kai puoluejohto tietää tällaisista asioista, Korhonen sanoi Ilta-Sanomille.
"Me annoimme luvan" eli luvan antajat olivat Maito-Matti ja Jarmo Korhonen.
Vanhanen on vakuuttanut, että ei ole tiennyt niiden lahjoittajien nimiä, jotka tukivat häntä Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen kautta. Vanhanen on puoltanut julkisuudessa liikemies Toivo Sukarin kiisteltyä Ideapark-hanketta. Sukari on yksi yhdistyksen rahoittajista.
Hupsista mikä sattuma! Siis täysin yllättäen, kuivalla puun takaa, Maito-Matti puolsi Toivo Sukarin Ideapark-hanketta. Hetkinen, siis missä Sukarin nimi oli? Ai niin, Sukari olikin KMS-yhdistyksen vaalitukirajoittaja, ja Sukarin nimi löytyi Maito-Matin sähköpostista vaalitukirahoittajien listalta. MIKÄ SATTUMA!


Vaaleihin KMS-yhdistys sijoitti rahaa paljon - yhteensä 400 000€. Helsingin Sanomien mukaan Tapani Yli-Saunamäen Nova Group "lahjoitti" 145 000€, Kyösti Kakkosen Suomen Liikekiinteistö 120 000€ ja Toivo Sukarin Maskun Kalustetalo 100 000€ eli yli 90% täydestä 400 000 eurosta. Pelkästään Maito-Matin osuus (10 000€) on 2,5% koko summasta.


On yhteenvedon aika. Koska osa esitutkintamateriaalista on julkistettu, eli julkisuuteen annetut tiedot ovat faktoja, eikä keksittyjä arvioita, niin on pakko todeta, että suomalainen politiikka ja bisnesmaailma on yhtä korruptoitunut, kuin Itä-naapurissa. Maito-Matti ja kumppanit ovat kusseet kansan linssiin häikäilemättömästi. Maito-Matti kiistää valehdelleensa, mutta selkeästi Maito-Matti on osottautunut patoutuneeksi valehtelijaksi, joka kuvittelee, ettei häntä koske yhteiskunnan yleiset pelisäännöt puhumaattakaan moraalista, mitä Maito-Matilla ei selkeästi ole. Maito-Matti on mätä poliitikko, joka tulisi ehdottomasti poistaa politiikasta ja häntä tulisi rangaista kovalla kädellä korruptiosta.


Pieni vihjevisa loppukevennykseksi. Mitä yhteistä on Maito-Matilla ja kastemadolla? Vastaus: Molemmat ovat lieroja, väriltään punertavia - erityisesti valehdellessaan, molemmat elävät enemmän tai vähemmän mullan alla, molemmat ovat kaksineuvoisia, molemmat ovat tärkeässä roolissa maan hajoittajaelimistössä, molemmilta löytyy alkeellinen tikapuuhermosto, sekä molemmat ovat täysin selkärangattomia.


KIITOS JA ANTEEKSI,
ISÄ LIEKKI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

EI ASIATTOMUUKSIA, KIITOS!