6. huhtikuuta 2010

Enrique Tessieri - hukassa.com

Lueskelin aikani kuluksi jälleen mediaseuranta.blogspot.comia ja silmääni sattui Enrique Tessierin (29.03.2010)blogivuodatus maahanmuuttovastaisuudesta ja rasismista. Kirjoitus oli mielestäni irvokasta ja arroganttia (lue:röyhkeä). Tässä muutamia otteita Tessierin blogista ja tuttuun tyyliin vastineeni.

Tessieri kirjoittaa seuraavaa:

Ottaen huomioon maamme pienen maahanmuuttajien ja pakolaisten luvun, mitä olemme tehneet väärin ansaitaksemme tulla opportunisten politikoiden ja heidän puolueidensa päivittäisistä maallikko-solvauksista, rasismista ja herjauksista? Jopa sosiaalidemokraatit, puolue, joka on taistellut työläisten ja vähävaraisten etuuksista, näyttää lähestyneen perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikkaa.

Onko maahanmuuttajien ja pakolaisten määrällä mitään tekemistä sen suhteen, ettei heihin saisi kohdistaa kriittistä keskustelua tai kriittisiä mielipiteitä? Mielestäni ei. Päinvastoin, se on mielestäni hälyttävä merkki, mikäli pienen ryhmän edesottamuksista nousee näinkin suuriin mittoihin paisunut suitsutus. Mikä on maallikko-solvaus? Miten se eroaa muista solvauksista? Millä perusteella esimerkiksi Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka on "huonompaa", kuin esimerkiksi SDP:n? Onko se "huonompaa" maahanmuuttopolitiikkaa, jos jokin puolue näkee nykyisessä maahanmuutto- ja pakolaispolitiikassa ongelmia ja ristiriitoja, ja kertoo siitä julkisesti? Täyttääkö se rasismin tai syrjinnän tunnusmerkistön?

Esitin äskettäin kaksi kysymystä kokoomuksen nettisivulla: onko Suomi monikulttuurinen yhteiskunta ja onko puolueella virallista maahanmuuttopolitiikkaa? En saanut vastausta ensimmäiseen kysymykseeni, mutta toiseen he vastasivat lähettämällä linkin, josta pääsin lukemaan viime marraskuussa julkaistun raportin maahanmuutosta. Kysyin heiltä uudestaan, onko kokoomuksella virallista maahanmuuttopolitiikkaa. En saanut vastausta.
Se olkoot Kokoomuksen häpeä, ettei heillä ilmeisesti ole yhtenäistä linjaa.

Totuus on ettei yhdelläkään poliittisella puolueella ole Suomessa kunnollista ja virallista maahanmuuttopolitiikan suuntaa. Ilman virallista linjaa, on mahdollista, että puoleiden sisällä on monenlaisia mielipiteitä ja kannanottoja: ksenofobisesta maahanmuuton puolesta.
Siteeraan varsin tunnettua "TV-poliisia" Artturi Reinikaista: "Ai jai, puppua puhuu poika". Vastikään julkaistussa Homma RY:n teettämän tutkimuksen mukaan Perussuomalaisten maahanmuutto- ja pakolaispoliittinen linja oli lähes 100% yhdenmukainen jäsenien keskuudessa. Se, mikä on mielestäni tärkeää on se, että jokaisella puolueen jäsenellä on saatava olla oma mielipide puoluekurista huolimatta. Puolue ei saa olla mielipidepakottaja. Jos puolue käskee sinua lyömään päätäsi seinään, niin oletko niin tyhmä, että lyöt pääsi seinään?

Sosiaalidemokraattien uusi maahanmuuttopolitiikka, “maassa maan tavalla,” jota SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ehdotti, on uudenveroinen, sillä se asettaisi kyseisen puolueen ensimmäiseksi, jolla olisi virallinen maahanmuuttopolitiikka. Onko puolueen maahanmuuton kanta oikea ja tuleeko se menestymään, on toinen kysymys. Monet maat ovat ehdottaneet kannan samanlaiseen nationalistiseen ratkaisuun, pakottamalla maahanmuuttajat allekirjoittamaan sopimuksen, että he noudattaisivat uuden kotimaansa sääntöjä.
"Maassa maan tavalla" siteeraus ei todellakaan ole ensimmäistä laatuaan, eikä todellakaan SDP:n "lanseeraama". Suosittelen ottamaan asioista selvää.

Tassieri on selkeästi sitä mieltä, ettei maahanmuuttajien ja pakolaisten tarvitse noudattaa uuden kotimaansa sääntöjä ja silti ihmettelee, miksi heihin suhtaudutaan kriittisesti, nuivasti, varauksellisesti, ehkä jopa rasistisesti. Onko Tassieri tyhmä, vai eikö Tassieri itse näe asettamaansa ristiriitaa?

Pitäisikö maahanmuuttajien ja pakolaisten saada elää uudessa kotimaassaan sitten ilman velvoittavia sääntöjä? Se tarkoittaisi täyttä anarkiaa. Ainakin minulle kotona opetettiin, että ihmisten kunnioitus ja luottamus tulee ansaita, eikä se ole itsestäänselvyys, kuten Tassieri olettaa. Henkilökohtaisesti odotan maahanmuuttajilta ja pakolaisilta kantaväestön ja valtion sääntöjen kunnioittamista, koska ME annamme HEILLE mahdollisuuden tulla MEIDÄN kotimaahan.

SDP:n maahanmuuttopolitiikka tulee epäonnistumaan, ei vain siksi, että se on etnokeskeinen, vaan koska se on perustuslain vastainen. Kuinka voisimmekaan pakottaa toiset ihmiset hyväksymään niin suppean näkemyksen suomalaisuudesta (mitä on suomalaisuus?) jos perustuslaki ja yhdenvertaisuuslaki antavat tilaa kunnioitukselle, erilaisuudelle ja oikeudet mm. harjoittaa omaa uskontoaan.
Missä vaiheessa Suomessa on kielletty harjoittamasta uskontoa? Millä tapaa vaatimus maan sääntöjen ja lakien noudattamisesta rikkoo perustuslakia ja uskonnonvapautta? Miksi maan sääntöjen ja lakien noudattaminen on niin vaikeaa? Se on osa suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntarakennetta, ja se tulee olemaan tulevaisuudessakin. Yhtään ainutta maahanmuuttajaa tai pakolaista ei ole pakotettu tulemaan Suomeen, eikä tänne ole pakko jäädä. Lopettakaa valitus, hyväksykää meidän säännöt tai poistukaa maasta. Suomessa säännöt pohjautuu demokratiaan, jossa enemmistön kanta voittaa. Silloin vähemmistöjen on tyydyttävä siihen.

Nykyinen maahanmuuttokeskustelu ei ole pelkästään muodostanut farssin, mutta se on ennen kaikkea loukkaus kaikkia maahanmuuttajia ja pakolaisia kohtaan, jotka asuvat Suomessa.
Väitätkö todella, että jos minä kyseenalaistan maahanmuuttajien tai pakolaisten sääntöjen vastaiset teot Suomessa on loukkaus heitä kohtaan? Suomessa on lailla suojattu sellainen arvo, kuin "sananvapaus".

Ei olisi ollenkaan huono ajatus jos he menisivät lakkoon samalla tavalla kuin tuhannet Italiassa ja Ranskassa. Viesti olisi päättäjille selvä: emme ole poliittista tykkiruokaa.
Ja tämäkö on sitten sitä "oikeaa keskustelua maahanmuutosta"? Eli, jos emme saa tahtoamme läpi demokratiassa, niin sitten vedämme marttyyrikortin esille ja "vaadimme oikeutta"? Todella säälittävää! Tämä osoittaa mielestäni hyvin yksiselitteisesti Tessierin alkukantaisen ja vähä-älyisen ongelmienratkaisukyvyn. Ja vieläkö Tessieri ihmettelet, miksi "teitä" ei oteta vakavasti? Suosittelen tutustumaan narsistisen persoonallisuushäiriön luonteenpiirteisiin, vaikka tästä:

Itseriittoisuus ja kaikkivoipaisuus
Jos lapsi hyvin varhaisessa vaiheessa kokee vaikeita pettymyksiä äitisuhteessaan eikä hänen tunteisiinsa vastata, hänelle voi alkaa kehittyä epäterve itseriittoisuuden ja kaikkivoipaisuuden tunne, jossa hän ei tarvitse ketään eikä mitään vaan hallitsee itse kaikkea...
KIITOS JA ANTEEKSI,
ISÄ LIEKKI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

EI ASIATTOMUUKSIA, KIITOS!